Even voorstellen

Ik wil me graag even aan u voorstellen, mijn naam is Ica Vegt. Al jarenlang werk ik met veel plezier in mijn allround logopediepraktijk in Dordrecht. Sinds augustus 2007 is de praktijk gevestigd op Schuilenburg 17 in de wijk Sterrenburg.

In mijn praktijk zijn zowel volwassenen als kinderen van harte welkom. Een gevarieerde klantenkring van alle leeftijden zorgt voor afwisseling en dat maakt mijn werk extra leuk. Hierdoor krijg ik ook te maken met allerlei verschillende probleemgebieden, zodat ik veel vakkennis en ervaring heb opgebouwd.

Expertise

Logopedie praktijk Sterrenburg Dordrecht Ica Vegt even voorstellenDe praktijk ligt in een kinderrijke buurt met verschillende basisscholen. Ouders en scholen weten mij goed te vinden, ze kennen mijn expertise op het gebied van jonge kinderen met spraak- en taalproblemen.
Vooral voor deze groep is het belangrijk dat hun communicatieve vaardigheden zich goed ontwikkelen. Als je niet begrijpt wat de ander zegt, of niet kunt zeggen wat je bedoelt, ligt frustratie op de loer.

De meeste kinderen die met deze problemen in de praktijk komen, zijn tussen de 3 en 7 jaar oud. Werken met kinderen is altijd mijn passie geweest. Niet één kind is hetzelfde, er is dus geen standaardoplossing beschikbaar. Samen zoeken we naar wat werkt en haalbaar is.
Spelenderwijs kunnen kinderen grote stappen maken in hun ontwikkeling, het is fijn om daarbij te kunnen helpen.

 

OMFT

Oro-Myo-Functionele Therapie, oftewel OMFT, is een oefentherapie die gericht is op het herstellen van de functies van de spieren in en om de mond. Afwijkende mondgewoonten zoals duimzuigen en mondademen kunnen dit namelijk verstoren.
Het behandelen van kinderen met OMFT is een van mijn specialisaties. Het vroegtijdig herkennen en afleren van afwijkend gedrag kan veel ongemakken op latere leeftijd besparen. Met deze therapie worden zowel de oorzaak als de gevolgen van de afwijkende mondgewoonten aangepakt en afgeleerd.

Neem vrijblijvend contact op