Tarieven

Tarieven en declaraties

Logopedie is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering en wordt dus in principe vergoed. Voor de behandelingen heeft u een verwijzing nodig van de huisarts, tandarts of medisch specialist. Bij volwassenen geldt het wettelijke eigen risico, dat wordt eerst aangesproken. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt dit niet.

De zorgverzekeraars bepalen welk tarief zij vergoeden voor logopedische zorg.
Bij zorgverzekeraars waarmee een contract is afgesloten, zijn logopedisten verplicht dit tarief te hanteren en direct bij hen in te dienen. In dat geval ontvangt u zelf dus geen nota.
U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of deze een contract heeft afgesloten met logopediepraktijk Sterrenburg.

Bij onverzekerde zorg wordt voor een reguliere behandeling 40 euro in rekening gebracht.

Afspraken dient u minimaal 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen. Als u de afspraak niet op tijd afzegt, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
U ontvangt een nota van 30 euro (75% van het reguliere behandeltarief). Deze nota kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Neem vrijblijvend contact op

Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL)

In principe mag een logopedist zonder verwijsbrief worden geconsulteerd. Dit heet Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). Een aantal zorgverzekeraars heeft echter de DTL niet opgenomen in het contract dat zij met de logopedisten heeft afgesloten.
Het is daarom raadzaam om altijd eerst contact op te nemen met uw huisarts en om een verwijzing te vragen, voordat u een afspraak met de logopedist maakt.

Heeft u hier vragen over? U kunt de voorwaarden nalezen in uw verzekeringspolis of rechtstreeks contact opnemen met uw zorgverzekeraar.